Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ...

Πρόσφατα το σχολείο μας  επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο της Καλλιμασιάς και ξεναγήθηκε από το συνταξιούχο συνάδελφο και δεινό Λαογράφο κ. Κολλιάρο και τη συνάδελφο Πλουμή Κουμελά στα ποικίλα εκθέματα του μουσείου. Τα παιδιά όλων των τάξεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν ένα προς ένα τα εκθέματα και άκουσαν συν τις άλλοις και διάφορες διηγήσεις από τον κ. Κολλιάρο βασισμένες στις ντοπιολαλιές που αφορούσε η κάθε διήγηση.
Πραγματικές καταθέσεις ψυχής που συγκίνησαν όλους.
Κατόπιν τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο φυσικής ιστορίας και φαρμακολογίας που στεγάζεται σε άιθουσες του Πολιτιστικού συλλόγου Καλλιμασιάς και ξεναγήθηκαν από τις εκεί κυρίες του συλλόγου, διευρύνοντας έστι τις εμπειρίες τους στην πανίδα και χλωρίδα του τόπου μας, αλλά και στην ιστορία του φαρμάκου στα μέτρα του δυνατού.
Θα αδικούσαμε την Δ' τάξη και τη δασκάλα τους κ. Φανουράκη Μαρίνα αν δεν παρουσιάζαμε και τις μάσκες τους που δούλεψαν το διάστημα της αποκριάς.







Τέλος τη Δευτέρα 12 Μάρτη επέστρεψε από την Τσεχία η αποστολή του σχολείοου μας με τα δύο παιδιά και τους τρεις δασκάλους μας , συμμετέχοντας στην εκεί συνάντηση του προγράμματος Κομένιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου