Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Επέστρεψε η αντιπροσωπεία του Σχολείου μας από το Durgarvan της Ιρλανδίας , συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Erasmus+, αποτελούμενη από το Δ/ντη του Σχολείου Μάρκο Σκούφαλο και τη συντονίστρια του Προγράμματος Στέλλα Λάρδα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλα 5 σχολεία από Βέλγιο , Ρουμανία, Ισπανία, Φινλανδία και Ιρλανδία , με τον τίτλο «On a journey with the Artist”.  Το συγκεκριμένο που επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία μας ήταν το St Josephs Primary School, στο οποίο έγιναν και οι συναντήσεις σχετικά με τις περαιτέρω δράσεις του Προγράμματος που εφέτος είναι αφιερωμένες στη Ζωγραφική και Γλυπτική.
Έγιναν συναντήσεις με το Δήμαρχο της πόλης, επισκέψεις σε μουσεία και πνευματικά κέντρα και έγινε δυνατή η προσέγγιση του πολιτισμού και της κουλτούρας τόσο της συγκεκριμένης πόλης όσο και της κουλτούρας του Ιρλανδικού λαού , που μας περιέβαλε με την αγάπη και φιλοξενία του.
 Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, με δεδομένη και την εμπειρία του σχολείου μας σε αυτού του είδους τα προγράμματα, είναι ότι η απόσταση ανάμεσα στα δικά μας εκπαιδευτικά προβλήματα και στων άλλων ευρωπαϊκών σχολείων συνεχώς μεγαλώνει, αφού δε βρήκαμε σχολείο από αυτά που συναντήσαμε με τέτοια όξυνση των προβλημάτων.
Τέλος, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την άνοιξη του 2016 στην Ισπανία , όπου  θα συμμετέχουν και μαθητές από όλα τα σχολεία συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου