Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ: ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΑΠΟΚΡΙΕΣ-ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΥΜΩΝ,

Να ξεκινήσουμε από τα σοβαρά. Είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί  η αιματολόγος και γονέας του σχολείου μας κ. Χαλιορή Ιουλία , για να μιλήσει στα δύο τμήματα της Στ τάξης για την αρετή της αιμοδσίας και τη διαδρομή του αίματος μέσα στο ανθρώπινο σώμα και έξω από αυτό. Έγινε προβολή σε Power Point όλων των προς μελέτη στοιχείων, τα παιδιά παρακολούθησαν σε κινούμενα σχέδια δράσεις σχετικές με το θέμα. Οι ερωτησεις ήταν καταιγιστικές γεγονός που δείχνει ότι πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό να κινητοποιηθούν οι γνωστικές ικανότητες των παιδιών πράγμα που ήθελαν και οι δάσκαλοι της τάξης.
Οι ίδιες ταξεις , αλλά συνοδευόμενες αυτή τη φορά από το Β2 τμήμα επισκέφτηκαν το εργοστάσιο Χυμών στον Κάμπο της Χίου στα πλαίσια του προγράμματος για τον Κάμπο , που εκπονούν τα τμήματα της ΣΤ και της υγιεινής διατροφής που εκπονεί το τμήμα της Β2 τάξης.
Χαράς ευαγγέλια την περίοδο των Απόκρεων με σουβλάκι κερασμένο από το σύλλογο γονέων και αφόρητη γκρίνια για τους λιχούδηδες, κατασκευή παραδοσιακών χαρταετών από τη γυμνάστριά μας Σφακιανάκη Δέσποινα, που όμως έμειναν καθηλωμένοι στο έδαφος εξ αιτίας βροχής όλο το τριήμερο και μπόλικο γλέντι στο πάρτι του σχολείου.
Δεν έλλειψε και η εκδρομή μας στην περιοχή της Κλειδούς όπυ βρίκεται και το ΚΠΕ Ομηρούπολης. Στην ουσία ισχύει το "προλάβαμε" αφού πλέον ο καιρός έχει ισχυρές αντιρρήσεις , που σε συνδυασμό με τις επερχόμενες αργίες και τις αντίστοιχες γιορτές , αποδέιχτηκε ότι ορθώς είχαμε προγραμματίσει έτσι τα πράγματα.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου